Gå til hovedinnhold
Start/Tilskuddsordninger/Pilotmidler for større mangfold og inkludering i det frivillige kulturlivet

Pilotmidler for større mangfold og inkludering i det frivillige kulturlivet

Regjeringen har lansert et treårig krafttak for mangfold og inkludering i kulturfrivilligheten. Målet med krafttaket er at flere barn og unge får delta i et mangfold av lokale kulturaktiviteter.

Sist oppdatert

Hvis du har spørsmål om tilskuddsordningen, ta direkte kontakt med tilskuddsforvalteren Kulturtanken - Den kulturelle skolesekken Norge

Søknadsfrist

Type tilskudd

Prosjektmidler

Finansiering

Statsbudsjettet kap. 315, post 78

Mål og målgruppe for tilskuddsordningen

Den overordnede målsettingen er å øke mangfoldet i kulturlivet og å skape flere muligheter for deltakelse lokalt for barn og unge.

I denne søknadsrunden prioriteres større prosjekter, med mål om å spre kunnskap og gode erfaringer, nettverksbygging og modell- og metodeutvikling. Midlene skal stimulere til aktivitet, nettverk, kompetansebygging, deling og samarbeidsprosjekter

Prosjektene det søkes støtte til, må knyttes til eller bygge på kulturaktiviteter som retter seg mot barn og unge, i aldersspennet mellom 0 og 26 år. Inkluderende tiltak må være knyttet til sosioøkonomiske utfordringer, funksjonshindringer, kulturell identitet og/eller kjønnsidentitet. 

Kriterier for måloppnåelse

Verktøy, modeller, metoder og annet som er utviklet gjennom prosjektet skal beskrives utførlig, og dersom egnet skal det sendes inn et eksemplar til Kulturtanken sammen med rapporten. Digitale verktøy skal lenkes i rapporten. Antall deltakere til verksteder, kurs, konferanser og/ eller kulturaktiviteter skal også fremgå i rapporten. Overføringsverdi skal beskrives i rapport.

Hvem kan motta tilskudd

  • ​Frivillige organisasjoner som er registrert i Frivillighetsregisteret    
  • Kommuner, fylkeskommuner, og fylkeskommunale- og kommunale virksomheter 

Enkeltpersonforetak, privatpersoner og kommersielle foretak kan ikke stå som søkere, men kan i noen tilfeller inngå i et samarbeid om tiltak. Samarbeidet kan bestå av aktører med ulikt interesseformål, mellom profesjonelle og amatører/frivillige, eller det kan være tverrsektorielle samarbeid.  


Hva kan tilskuddet brukes til

Lønnsmidler knyttet til gjennomføring av prosjekter kan søkes dekket med inntil 50 % av søknadssummen, og vil bli forutsatt dekket med inntill 50% av et eventuelt tilskudd. Plan for arbeid som lønnes må inngå i prosjektbeskrivelsen. Ordinære administrasjonsutgifter og driftsutgifter, samt større materielle investeringer dekkes ikke. Midler som tildeles forutsettes brukt i henhold til søknad og tildeling.

Andre tildelingskriterier

Dette vil prioriteres

  • Tiltak som gir varig kompetanseheving i det frivillige kulturlivet, og større bredde i deltakelse også etter at prosjektperioden er over
  • Tiltak der erfaringsdeling og nettverksbygging er sentralt
  • Tiltak som fremmer medvirkning fra målgruppene i utforming og ledelse av tiltaket
  • Tiltak som stimulerer til samarbeid mellom aktører
  • Tiltak som har overføringsverdi til andre steder, grupper og/eller type kulturaktiviteter

Kulturtanken vil i behandlingen av søknadene også vurdere

  • Geografisk spredning i nedslagsfeltet
  • ​Variasjon / bredde i kulturuttrykk som omfattes av tiltaket   
  • ​Variasjon / bredde i målgruppe for inkluderingstiltaket
  • Overføringsverdi, samling og spredning av kunnskap 

Rapporteringskrav

De som mottar tilskudd til prosjekter i denne søknadsrunden skal senest 31. desember 2025 sende inn rapport og regnskap. Rapporten skal formidle innhold og resultat i prosjektet, på en måte som er egnet til deling.

Hvordan søke

Benytt Kulturtankens tilskuddsportal for å sende inn søknaden.

Tildelinger

Ingen tildelinger er publisert.

Fant du det du lette etter?